Behandling/omsorg (4)
Instruktörsutbildning i förflyttningskunskap

Instruktörsutbildning i förflyttningskunskap

Durewall

7 dagar | Fysisk | Svenska

Stockholm | Göteborg

Utbildningsform: Öppen


En praktisk och givande utbildning som ger dig kompetens att utbilda dina kollegor i trygga och skonsamma förflyttningar. 

Kunskapssammanställningen som Arbetsmiljöverket utgivit 2019 gällande förflyttningsteknik visar att utbildningsinsatser där medarbetare utbildas till tränare (så kallad peer coaching) kan minska antalet rapporterade arbetsskador.

Empati, etik, omsorg och omvårdnad löper som en röd tråd genom utbildningen.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom sjukvård, äldreomsorg, hemsjukvård, assistans, handikappomsorg, som vårdlärare och vill utbilda dina kollegor eller elever.

Förflyttningskunskap för vård- och omsorgspersonal

Förflyttningskunskap för vård- och omsorgspersonal

Durewall

Flexibel kurs | Fysisk | Svenska

Hela Sverige | Stockholm | Göteborg | Malmö

Utbildningsform: Företagsanpassad


Effektiv och skonsam förflyttningskunskap för vård- och omsorgspersonal. Värdigt bemötande och praktisk träning för trygga och säkra förflyttningar.

Du kommer få kunskap om hur du arbetar med mjuka och kraftbesparande förflyttningar. Vi kommer att praktiskt träna på en personcentrerad och skonsam förflyttningskunskap anpassad till din arbetssituation.

Alla förflyttningar börjar med ett tillitsfullt och tryggt möte med personen. Därför är ett värdigt och trygghetsskapande bemötande, mjuka händer och en anpassad kommunikation en naturlig del i Durewallmetoden.  Det ger möjlighet för personen att utnyttja sin fulla potential, vara delaktig och självstyrande i sitt eget liv. Personen upplever en trygg, säker och skonsam förflyttning.

Vi arbetar utifrån ett helhetssyn på människan. Det betyder att en förflyttning skall vara bra för dig som personal med så liten belastning på din kropp som möjligt, men den skall också vara trygg och värdig för den person som behöver din assistans.

Denna utbildning anpassas efter er arbetsplats.

Instruktörsutbildning i lågaffektivt bemötande och mjukt självskydd

Instruktörsutbildning i lågaffektivt bemötande och mjukt självskydd

Durewall

8 dagar | Fysisk | Svenska

Stockholm | Göteborg

Utbildningsform: Öppen


Denna utbildning ger dig praktisk kunskap om ett konfliktdämpande/lågaffektivt bemötande och mjukt och värdigt självskydd. Scenariobaserade övningar. 

Durewallmetoden: Som arbetsplatsinstruktör i Durewallmetoden kommer du att vara delaktig i att skapa en tryggare arbetsplats för dig och dina arbetskamrater samt för de människor ni arbetar med. Vår instruktörsutbildning riktar sig i första hand till dig som arbetar inom vård, skola, omsorg och socialt arbete eller liknande verksamhet.

Durewallmetoden är en principbaserad metod, vilket innebär att vi utgår från 10 principer för hur vi agerar i bemötande och hantering av utmanande beteenden. Utifrån dessa principer kommer du som instruktör kunna planlägga en utbildning som är anpassad efter er arbetsplats specifika förutsättningar och problemställningar.

Utbildningen ger dig kunskaper i: Vilka mekanismer som utlöser en utagerande eller våldsam situation, samt hur man med hjälp av kroppsspråk, förhållningssätt och lågaffektivt bemötande kan undvika och bemöta dessa beteenden. Du får kunskaper i pedagogik, instruktörskunskap, bedömningsteknik mm så att du på ett bra och pedagogiskt sätt kan förmedla dina kunskaper i bemötande och självskydd till dina arbetskamrater.

Förebygg och bemöt utagerande beteenden inom demensvården

Förebygg och bemöt utagerande beteenden inom demensvården

Durewall

1 dag | Digital | Svenska

Utbildningsform: Företagsanpassad


Utbildningen som ger dig verktyg att använda direkt i arbetet. Du lär dig vad ett lågaffektivt förhållningssätt innebär i praktiken. Både vid förebyggande bemötande och vid en fysisk situation. Fokus ligger på att förebygga genom bemötande, kommunikation och kroppsspråk.

Inom demensvården kan det ibland uppstå situationer som känns obehagliga eller t o m hotfulla. Personer med demenssjukdom kan i takt med att sjukdomen utvecklas börja bete sig annorlunda än tidigare. Beteenden som kan vara utmanande och stressande för personen själv och andra omkring dem. Utbildningsdagen ger dig en ökad förståelse för vad som kan utlösa beteendet och i vilka situationer det kan uppstå.

För att skapa en lugn och trygg miljö så behöver vi bättre förstå vilka underliggande behov ett beteende kan vara uttryck för, och hur vi med ett lågaffektivt/konfliktdämpande bemötande kan förebygga och minska utmanande situationer.

Anpassas efter era behov.