Webinar  – Så behåller du talang efter föräldraledigheten
PUBLICERAD 8/1/2024
Lästid ca 2 min

Webinar  – Så behåller du talang efter föräldraledigheten

Visste du att hela 1 av 3 anställda väljer att lämna sina jobb efter föräldraledigheten – på grund av bristande resurser eller hälsoproblem? Dessutom känner 9 av 10 föräldralediga att de saknar stöd från arbetsplatsen. Men det går att ändra på.

Behåll din talang

Att bli förälder är en av de största och mest omtumlande livsfaserna i en anställds liv, men trots det saknar majoriteten av alla bolag idag en process och en struktur för att ge rätt stöd och resurser under perioden. Ansvaret landar ofta hos chefen och det finns få eller inga utbildningar inom området – vilket resulterar i att insatserna blir personberoende och inkonsekventa.

Stötta rätt

Att stötta nyblivna föräldrar är inte bara en investering i dina anställdas välbefinnande utan också i ditt företags framgång. Saknas stöd kan det kosta mer än du tror – 150 % av den anställdes lön. Genom att skapa en inkluderande och stöttande arbetsmiljö för nya föräldrar kan ni stärka ert varumärke, behålla och attrahera talang samt stärka er lönsamhet.

Så hur vore det att få unika insikter från era anställda samt konkreta tips på hur ni som bolag kan börja arbeta med de här frågorna redan idag?

Se vårt inspelade webinar tillsammans med LEIA Health, appen för nya föräldrar, och Nora Bavey, mångfaldsriskkapitalist som kommer ta upp just detta.

Det här får du veta mer om:

  • Tips på hur din organisation kan vara en del av lösningen i att behålla värdefulla kollegor, locka till er ny talang och nå era företagsmål.
  • Insikter i de utmaningar som medarbetare möter i sitt föräldraskap.
  • Metoder för att skapa en mer stödjande arbetsmiljö och driva mer lojalitet och engagemang.

Möt våra talare:

Webinaret hålls av Astrid Gyllenkrok Kristensen, medgrundare till appen LEIA Health som hjälper bolag att stötta och engagera anställda under föräldraledigheten. Deltagare är LEIA Healths kund Nora Bavey, expert inom techindustrin och nyligen tilldelad Kerstin Hesselgren-priset 2023 av Sveriges HR-förening för sitt starka engagemang för jämlikhet och inkludering.

Hennes strategier har inte bara bidragit till framgångsrika implementationer inom tech, utan också främjat en inkluderande arbetsplats för alla. Hör henne berätta varför hon erbjuder LEIA Healths företagslösning till alla sina anställda och bolag på sitt investeringsbolag Unconventional Ventures.

Ta chansen och se på detta webinar som hålls av de främsta experterna inom föräldrahälsa, mångfald och inkludering på arbetsplatsen.


Om LEIA Health

LEIA Health är appen som ökar produktiviteten och behåller värdefulla medarbetare genom digitalt stöd före, under och efter föräldraledigheten. Appen tillhandahåller även allt en ny förälder behöver veta om sömn, matning och träning för en hälsosam återhämtning.

Här kan du läsa mer om LEIA Health, följa LEIA Health på LinkedIn eller testa appen fritt i 7 dagar på App Store eller Google Play (gäller ej företagslösningen).