Din Genväg till ett Framgångsrikt 2024: Tre Coachningtips för Succé
PUBLICERAD 14/11/2023
Lästid ca 3 min

Din Genväg till ett Framgångsrikt 2024: Tre Coachningtips för Succé

I vår tid med ständiga förändringar och ökad komplexitet är coachning en ovärderlig resurs. Enligt ICF Global Consumer Awareness Study 2022, är det tydligt att coachning skapar personlig och professionell framgång. Här delar vi tre tips från coachen för ett framgångsrikt 2024.

1. Skapa klarhet genom självreflektion

Enligt undersökningen har 42% av de som genomgått coaching upplevt att deras kommunikationsförmåga har förbättrats. Ett kraftfullt verktyg som en coach erbjuder är möjligheten till självreflektion. Ta dig tid att utforska dina mål, värderingar och vad som verkligen driver dig.

Genom att skapa klarhet kring dina ambitioner kan du effektivt rikta dina insatser och fatta beslut som är i linje med din vision. En coach hjälper dig att identifiera de inre växlar som behöver justeras för att maximera din potential och skapa en tydlig väg för framgång.

Anna Sanderoth Vilkas, ordförande för ICF, understryker vikten av att använda alla sina växlar: "Tänk dig att du är en bil som hela tiden kör omkring på treans växel, det går även om det sliter och det är inte optimalt. Vi har så många fler växlar att lägga in för att matcha de möjligheter vi står inför. Det blir både enklare och roligare när vi kan växla både upp och ner. Det är här coachingen kommer in. Tillsammans med din coach blir du medveten om de växlar du har och när du ska använda vilken växel för att göra din resa precis så som du vill ha den."

2. Fokusera på Lösningar, Inte Problemen

Enligt samma studie har 38% upplevt ökad produktivitet genom coaching, och 33% rapporterade förbättrade resultat individuellt och i team. Ett av de mest betydelsefulla inslagen i coachning är att gå ifrån att fokusera på problem till att fokusera på lösningar.

Genom att utveckla ditt lösningsfokus övervinner du hinder och maximerar ditt handlingsutrymme. En coach hjälper dig att identifiera dina konkreta steg mot din framgång. Det handlar om att se möjligheter där andra ser hinder och att känna lust att arbeta mot dina mål.

3. Kontinuerlig Utveckling och Framtidssäkring

För att vara framgångsrik är det av vikt att prioritera kontinuerlig utveckling. Enligt studien leder coaching även till 30% förbättrade ledarskapsstrategier. En coach fungerar som en partner i din professionella tillväxt och hjälper dig att identifiera nya färdigheter och kompetenser som behövs för att möta framtidens utmaningar. Genom att regelbundet utvärdera och justera din utvecklingsplan kan du säkerställa att du förblir relevant och konkurrenskraftig i din bransch.

Som ett extra steg mot att stödja HR-nytts läsare kommer ICF att arrangera ett kostnadsfritt webinar där ledare delar sina erfarenheter och ytterligare forskningsresultat presenteras. Det är en möjlighet att fördjupa sig i coachingens kraft och lära sig hur det kan vara nyckeln till en framgångsrik 2024.

Så, ta kontroll över din resa mot framgång genom att skapa klarhet, fokusera på lösningar och investera i din kontinuerliga utveckling. Med en professionell ICF certifierad coach vid din sida blir du redo att maximera din potential och navigera framgångsrikt genom det kommande året och bortom det.


Webinaret hålls den 8 december klockan 12-13

Anmäl dig här!


Om ICF

International Coaching Federation (ICF) är den ledande globala organisationen som ägnar sig åt att främja coaching som profession genom att sätta standarder för coaching, tillhandahålla oberoende certifieringsprogram samt bygga ett världsomspännande nätverk för utbildade coacher.

Som världens största branschorganisation för professionellt utbildade coacher, skapar ICFs varumärke omedelbar trovärdighet för sina medlemmar.

ICF är det enda globalt erkända, oberoende certifieringsorganet för coacher. Certifiering tilldelas professionellt utbildade coacher som uppfyller kraven på utbildning, erfarenhet, påvisat en grundlig förståelse för ICFs kärnkompetenser och etiska riktlinjer. Att uppnå en certifiering inom ICF innebär att coachen påvisat engagemang, integritet, förståelse, coachfärdigheter och hängivenhet till sina klienter.

ICF ackrediterar också utbildningsprogram som levererar coachspecifika utbildningar. Ackrediterade utbildningsprogram måste genomgå en rigorös granskningsprocess och visa att läroplanen är i linje med ICF: s kärnkompetenser och etiska riktlinjer.