Förebygg medarbetarnas stress med traillöpning
PUBLICERAD 28/3/2024
Lästid ca 2 min

Förebygg medarbetarnas stress med traillöpning

Att delta i ett lopp är inte bara ett sätt att utmana dina kollegor fysiskt och mentalt, det är också ett en möjlighet att skapa gemenskap i teamet och visa att ni som företag värderar hälsa, natur och äventyrlighet. Genom att uppmana till att bryta vardagsrutinen och ta er an nya utmaningar tillsammans ger du alla en chans att upptäcka mer rörelseglädje.

Traillöpning blir ett alltmer populärt sätt att kombinera konditionsträning med naturupplevelser. Bortom asfalterade vägar, på stigar i skogen erbjuder trail både fysiska och mentala utmaningar för dina anställda. I den här formen av löpning är det inte bara distansen som räknas, utan också upplevelsen av att vara i naturen, vilket gör det till en bra träningsform som passar många.

En uppskattad upplevelse

En av de största fördelarna med traillöpning är att det kan erbjuda en holistisk träningsupplevelse. Fysiskt sett är löpning i terräng dessutom en utmärkt konditionsträning som stärker muskler, förbättrar balans och ökar hjärtats kapacitet hos deltagarna. Trail är skonsammare för leder, jämfört med löpning på asfalt, vilket gör att det passar fler. Mentalt erbjuder den här typen av träning en unik chans till mental avkoppling för dina medarbetare – att navigera genom skogen kräver fokus och ger en meditativ effekt, vilket kan minska stress och förbättra humöret.

Så kommer ni igång

Är du nyfiken på att låta medarbetarna prova på traillöpning är det enkelt att sätta igång. Grundutrustningen är densamma som för vanlig löpning, men ett par trailskor kan ge bättre grepp på ojämna underlag. Det är också viktigt att starta försiktigt och låta kroppen vänja sig vid de nya rörelsemönstren som terrängen kräver.

Vad är Stockholm Woods?

Ett lopp som kan vara roligt att delta i är Stockholm Woods. Här kan både nybörjare och erfarna löpare få chans att utforska traillöpningens charm. Med två distanser, 5 och 10 kilometer, erbjuder loppet en spännande löpupplevelse i Norra Djurgårdens natursköna omgivningar. Ni får chans att uppleva löpning på ett nytt sätt, där fokus ligger på personliga mål och naturens skönhet, snarare än på tider och tempo.

Anmäl dig här

Varför inte ta chansen att låta dina medarbetare prova på något nytt? Stockholm Woods kan vara det perfekta tillfället att uppleva traillöpning och dess fördelar.

Klicka här för mer information och anmälan.