Humorfilm om grusade förhoppningar - Sveriges Bästa Arbetsplatser
PUBLICERAD 13/5/2024
Lästid ca 3 min
Intervju

Humorfilm om grusade förhoppningar - Sveriges Bästa Arbetsplatser

Nu har en ny humorfilm släppts tillsammans med ett företag på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser. Pilotage låg förra året tvåa på listan och förväntade sig komma etta på rankingen detta år. Istället kom de femma...

Tillsammans med Great Place To Work beslutade de sig för att driva med sig själva och sin placering. Resultatet är en mockumentär där vi får följa dem efter "förlusten" och dagen efter då de tvingas komma till en av dem förinbokad vinnarintervju.

Great Place To Work har gjort en intervju med Pilotage om vinsten/förlusten.

Micke, varför ville ni göra en film om er så kallade "förlust"?

Vi har ökat vårt resultat i Great Place To Works medarbetarundersökning från år till år, och detta är vårt bästa resultat någonsin! Vi är på den nivån nu att det knappt går att öka. Även om vi backade några placeringar på listan – från andraplats, tredjeplats ett annat år och så vidare – så kände vi att det är roligare att göra något kul när det inte är helt väntat. Vi väljer att äga vår placering!

Vad har reaktionerna bland era medarbetare varit?

Första reaktionen var: "Vad hände? Vi ökade ju vårt resultat?" Men filmens reaktioner väckte många skratt och en känsla av revansch. En fantastisk kollega sa: "Bara att vi sitter och pratar om det här, det är en vinst! Det är så mycket revanschstämning här, och alla garv. Att ni vi vågar ta det till den här nivån – det tycker jag är sjukt bra ledarskap. Jag är sjukt stolt!"

Hur var det att spela sig själv i en sådan här mockumentär?

Spela? Skämt åtsido ... självklart var det lite "awkward" och pinsamt, men också kul! Vi är inte mer än människor, och nu kan vi skratta åt vår första reaktion där vi faktiskt blev besvikna. Att vi var bättre än förra året, haha. Vi gjorde något roligt och bra av det!

Hur känner du egentligen inför er femteplacering?

Det viktigaste, oavsett placering på en lista, är att vi utgår från oss och våra förutsättningar. Vi kan ju bara jämföra våra framsteg med oss själva! Den exakta placeringen på en lista är inte styrande. Jag, vi är vääldigt stolta att vi fortsätter och blir bättre och bättre. Att vi nu för andra året är med i Hall of fame, och att vi legat på den officella listan i 6 år nu är ett kvitto på att vi klarar att vara ett välmående bolag i såväl bra som mindre bra tider med Covid, omvärld och rådande marknadsläge i bygg- & fastighetsbranschen.

Vad vill du säga till alla andra som också hade velat vara nr 1 på listan?

Alla som jobbar strategiskt med frågan och som gör sitt yttersta och har modet och kraften om och om igen förbättra sig är alla vinnare! Fortsätt! Håll i! Det är en vinnande strategi, och i dagens moderna samhälle är detta egentligen en klinisk faktor. Sjukt kul om vi kan bli flera på listan över Hall of Fame - vi siktar nu på Legends!


Läs mer på HRnytt:

Sveriges Bästa Arbetsplatser 2024 - cheferna får toppbetyg

Hur utses vinnarna?

Great Place to Work® är en global organisation som finns i över 100 länder och varje år gör världens största medarbetarundersökning. Miljontals medarbetare får ta ställning till samma 61 påståenden om sina arbetsgivare. Bakom arbetsplatsstudierna ligger forskning om vad som utmärker en bra och lönsam arbetsplats med engagerade medarbetare. Utifrån resultaten i medarbetarundersökningarna rankas varje år de organisationer som presterat allra bäst i varje land.