Olika typer av HR-utbildningar

Lästid : 2 min

Olika typer av HR-utbildningar

Inom HR blir det mer och mer vanligt med en högskole- eller yrkesutbildning som bakgrund – kanske för att HR idag är en så viktig del i ett företags utveckling. Utbildningen för de olika rollerna varierar och på universitet och högskola finns både generella utbildningar, som till exempel personalvetare och på yrkeshögskolor hittar du ofta mer specifika kurser.

Ett bra sätt att ta reda på vilken utbildning du behöver är att fråga annan HR-personal vad de har för bakgrund, oavsett om de är chef eller administratör. Sedan kan du välja det som passar dig och din situation bäst. Undrar du vad som skiljer olika roller i HR åt? Läs mer här

HR-utbildningar på distans

En HR-utbildning kan med fördel läsas på distans. Speciellt när du vill ta en kortare kurs och kanske behöver effektivisera din vardag. Det finns många HR-utbildningar och kurser som erbjuds via till exempel en yrkeshögskola och passar dig som vill bli specialist. HR-koordinator, organisationskonsult, certifierad administratör, HR-assistent – här hittar du en mängd olika kurser för dig som är nyfiken på att veta mer.

Utbud av kurser/institut

Specialist, administratör, assistent, ledare – hitta din HR-specialist-utbildning. Det finns många kurser att välja på och här presenterar vi några som hjälper dig utvecklas i din roll som HR-personal. 

FEI har både introduktionskurser och chefsprogram, men även enstaka kurser i till exempel Arbetsmijlö&Rehabilitering, Företagsekonomi och Etik&Mångfald för dig som vill arbeta inom HR eller utvecklas i din roll.

Distansinstitutet – har kurser för dig som vill bli HR-specialist, diplomerad HR-koordinator, löneadministratör eller andra roller inom HR.

Sensus har också kurser för dig som vill veta mer om HR i praktiken, arbetsrätt med mera.

Påhlmans handelsinstitut erbjuder yrkesutbildningar inom HR med hög kvalitet och trivsel som mål.

Academy online har utbildningar till bland annat HR-koordinator för dig som vill vara med och utveckla företagets personalfrågor.

Är du intresserad av att utvecklas mer inom olika HR-områden? Läs mer om roller inom HR här