Allt om möten på distans!
PUBLICERAD 2020-10-29

Allt om möten på distans!

Digitala möten, mötesrum och distansundervisning har blivit en del av vår vardag. Mikael Wickström, vd, Per Roslin, AV-rådgivare och Anders Norén, marknads- och utbildningsansvarig på AVS (tidigare AV Syd). delar med sig av trender och snackisar.

Vad är snackisen inom AV-teknik idag?

MIKAEL: Det handlar mycket om att få bättre ljud i mötesrummet. I klassrummen pratar man idag om produkter som heter ljudutjämnare. Den som utbildar har en mikrofon hängande runt halsen och ett headset. När personen pratar går ljudet ut i klassrummet på ett sådant sätt att alla kan höra, även de som sitter längst bak.

ANDERS: Ljudutjämning är intressant. Man ser en klar förändring i elevers förmåga att fokusera. Vi tror att det här kommer att bli ett krav från skolverket så småningom.

PER: Allt fler vill kunna interagera med sitt innehåll i mötesrummet. Inte bara sitta framför en dator och skriva, utan kunna resa sig upp och samtala kring ett innehåll. 

Berätta mer om digitala mötesrum!

PER: För oss som AV-rådgivare gäller det att veta vad företaget vill så att vi inte bygger in en begränsning i mötesrummet. Det ska vara tillräckligt mycket teknik för att man ska kunna utvecklas med sin vision. Det ska vara balanserat så att användarna inte tycker att det är svårt.

– Risken när man börjar mindre och vill utöka efterhand är att man får göra återinvesteringar, byta ut saker och ibland kasta bort produkter. Gör man en bra investering från början kan man utvecklas med den. Det handlar om att tänka hållbart. Vi behöver inte förändra så mycket för att vi ska komma dit.

Hur går en beställning till?

MIKAEL: Vi har en AV-rådgivare som tillsammans med kunden går igenom funktionerna. Sedan är det en tekniker ute på plats. De kan produkterna och kan montera det snyggt. Att göra kompletta installationer kräver lojala och trygga medarbetare, delaktighet och tillit.

ANDERS: När det kommer till tekniksidan, så har vi väldigt kompetenta medarbetare med stor allmänbildning och ett brett spektra.

PER: Det är klart att det finns utmaningar i alla organisationer där det krävs en dialog mellan AV-rådgivare och installatörer. Vi vet vilka utmaningar de står inför och kan ge dem rätt förutsättningar när de kommer ut.

MIKAEL: Vi har helheten hos oss. Som kund har du en kontaktperson. Du får en analys om vad du behöver för produkter. Leverans, installation och även utbildning om man behöver det.

ANDERS: Vi gör mycket utbildningar. Det är också relationsskapande. Det är viktigt för oss att stärka relationen och visa att vi bryr oss. Webbinarier är under rådande omständigheter dominerande.

MIKAEL: Vi har en egen serviceavdelning som tar hand om kunden. Vi kan komma ut på plats och lösa problem.


Har du behov av lösningar för att kunna genomföra effektiva videokonferenser i ditt företag?  
Givetvis kan vi leverera anpassade anläggningar och mjukvaror etc. Välkommen att kontakta oss på AVS så hjälper vi dig att hitta utrustning som möjliggör videokonferenser med professionell kvalitet.

Skola, klassrum & utbildning
Digitaliseringen av skolan har det pratats mycket om och med rätt anläggning kan arbetet underlättas för både lärare och elever. Dagens teknik har potential att göra lärandet roligare och mer effektivt. Styrsystem, ljudanläggningar, skärmar, projektorer, kabel- och kontakthantering, digital signering och rumsbokningssystem är praktiska redskap för alla som jobbar i skolan.

Rådgivning
På AVS har vi allt ni behöver för att på bästa möjliga sätt använda er av digital teknik som möjliggör nya och effektiva sätt att samarbeta på kring utrustning som kan förbättra kommunikationen vid konferenser i era lokaler och på distans. Kontakt oss gärna för att få rådgivning.

AVS är en totalleverantör inom ljud- & bildteknik. Bolaget grundades 1986 med namnet AV Syd och har sedan dess blivit en av sveriges ledande aktörer inom AV-teknik. Vi arbetar med stora och små projekt inom offentlig och privat sektor.

 

Dela på Facebook : Allt om möten på distans!
Dela på Twitter : Allt om möten på distans!
Dela på Linkedin : Allt om möten på distans!