Kreativitet som affärsidé
Podcast

Lästid : 2 min

Kreativitet som affärsidé

Mångsysslaren Ebba Kleberg von Sydow rivstartade sin karriär när hon blev den yngsta chefredaktören genom tiderna på Veckorevyn. Idag har Ebba ett ägande i en handfull bolag, alla med kreativitet som den röda tråden. Sedan 2017 driver Ebba konceptet och podden Säker Stil tillsammans med Emilia de Poret och berättar öppenhjärtigt om hur de kompletterar varandra.

Vi pratar även om hur man skapar affärer som bygger på kreativitet, om Ebbas nya livsstil och hur det är att gå mot strömmen och investera i hantverk när andra många andra springer på digitala innovationer, SaaS bolag och snabb tillväxt. Ebba berättar också hur pandemiåret gav henne energi att starta fler bolag.

Citat ur avsnittet:

Om att inte älta

"Borsta av dig det, skriv ner det och släng det i den mentala papperskorgen. Det är så viktigt. Och det tror jag att jag är ganska bra på, att såhär ja, det blev inte så bra, nu går vi vidare."

Om att göra allt samtidigt

"Släpp perfektionen hemma, om du nu gillar att jobba, som jag gör. Det är stökigt, och det är högar, och det är hundratals skor känns det som i hallen och ouppackade väskor och påsar och nycklarna ligger inte där de ska och det är ingen ordning hemma ibland. Men det är ett pris man får betala, och det är jag fine med."

Lyssna på Spotify

Lyssna på Apple podcast

Lyssna på Acast

Lyssna på Podbean

Lyssna på Google podcast


Om I huvudet på en entreprenör

Varje vecka gästas Edit Künstlicher av driftiga, innovativa och kloka entreprenörer som frikostigt delar med sig av sina känslor och erfarenheter kring sitt bolagsbygge. Podcasten ska ge dig som går i tankarna att starta eget och dig som redan har ett eller flera bolag insikter, igenkänning och ett tips eller två. För man måste vara lite galen för att bli entreprenör! Edit har gett sig sjutton på att ta reda på vad som rör sig i huvudet på en entreprenör!