Topp 10 - Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024
Foto: Miriam Swärdh
PUBLICERAD 3/5/2024
Lästid ca 2 min

Topp 10 - Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024

Idag släpps den årliga undersökningen Randstad Employer Brand Research där över 6000 svenskar har svarat.

Vinnare är Ikea som Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024. På andra plats hamnar Spotify följt av lastbilstillverkaren Volvo Group.

Vi är stolta och glada över att utses till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i Randstads undersökning. Vi arbetar långsiktigt för att vara en inkluderande arbetsplats där alla vi som jobbar på IKEA kan känna oss hemma. Den här utmärkelsen tillhör alla de medarbetare som varje dag jobbar för att skapa en bättre vardag för de många människorna, och den ger oss energi i vårt fortsatta arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare.
Miriam Swärdh, Country People & Culture Manager IKEA Sverige

Topp 10 - Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2024

  1. Ikea (2)
  2. Spotify (1)
  3. Volvo Group (9)
  4. RISE (ny)
  5. Försvarets materielverk (4)
  6. EY (10)
  7. Volvo Cars (7)
  8. Regeringskansliet (ny)
  9. Polisen (ny)
  10. Försvarsmakten (8)

Trots att Polisen står inför en hel del utmaningar med tanke på omvärldsläget tar de en plats på topplistan i år. De rankas även högst av alla när det kommer till att ge tillbaka till samhället, och det är kanske inte så konstigt – men hoppfullt – att människor vill vara på en plats där de gör skillnad i osäkra tider.
Catrine Jack, employer branding-expert på Randsta

Rörelse på arbetsmarknaden

För att öka lönen med anledning av ökade levnadskostnader planerar var fjärde svensk att i närtid byta arbetsplats.

Årets rapport talar sitt tydliga språk: den ekonomiska situationen påverkar fortfarande människor på djupet. Lön och förmåner är, likt förra året, det viktigaste kriteriet vid val av arbetsgivare. Årets vinnare, Ikea, rankas högt när det kommer till god ekonomi och långsiktig anställningstrygghet. Ekonomin och arbetsmarknaden går hand i hand och det ska bli intressant att se utvecklingen när vi nu går mot ljusare ekonomiska tider.
Catrine Jack


Om Randstad Employer Brand Research

En av världens mest omfattande oberoende undersökningar inom employer branding, utförd av Kantar TNS på uppdrag av Randstad. Totalt djupintervjuas närmare 173 000 personer i 32 länder om sin inställning till landets 150 största arbetsgivare, sett till antalet anställda. I Sverige har ett representativt urval om 6423 respondenter intervjuats om vad de värdesätter hos en arbetsgivare.