Så ökar du trivseln i ett öppet kontorslandskap

Lästid : 2 min

Så ökar du trivseln i ett öppet kontorslandskap

Är du ansvarig för arbetsmiljön på ditt företag – eller har du kanske själv behövt ställa om från hemarbete till att plötsligt börja jobba i öppet kontorslandskap igen? Här är några tips som hjälper dig bli effektivare i vardagen, underlättar organisationen och hjälper dig till nöjdare medarbetare.

Sätt upp regler

Ett av de vanligaste klagomålen på öppna kontorslandskap är att man ofta blir avbruten i sina arbetsuppgifter. Särskilt komplexa uppdrag kan vara svåra att utföra i en högljudd miljö där mycket händer samtidigt. Kanske kan ni komma överens om en slags markering som betyder att kollegan behöver jobba ostört? Till exempel genom att ta på sig lurar eller sätta någon slags skylt på skrivbordet? Huvudsaken är att alla vet vad som gäller. 

Skärma av med musik

En del företag som har öppna landskap sponsrar sina medarbetare med just hörlurar för att kunna ge dem möjlighet att stänga ute omvärlden och jobba ostört. Brusreducering eller bra musik – här går det att enkelt välja att vara ifred när det behövs, men ändå sitta bredvid kollegan. 

Inred med omtanke

Teknik, modern utrustning, god belysning och ventilation är extra viktiga faktorer när det gäller öppna kontorslandskap. Placera inte medarbetarna nära en skrivare och annat som alstrar värme och störande ljud och sätt gärna in extra ljuddämpande skärmar. Har ni ett pingisbord på kontoret? Jättebra för att motverka stillasittande, men se till att det inte står i närheten av ställen där medarbetarna måste koncentrera sig.  

Placera efter preferens

Genom att placera de som kan dra nytta av varandra tillsammans minskar du spring i rummet. Du kan också placera de som har samma typ av jobb tillsammans – till exempel skribenter eller ekonomi som behöver fokusera under långa perioder eller de som ofta talar i telefon och så vidare. Många tycker också det är obehagligt att sitta i stora grupper, och föredrar att slå sig ner invid väggarna. Se till att det finns platser för alla.  

Ta tempen ofta

Undersök regelbundet hur medarbetarna i just er verksamhet uppfattar arbetsplatsen i förhållande till arbetsmiljö och var lyhörd när det dyker upp kommentarer om särskilda störningsmoment. Genom att fånga upp åsikterna tidigt undviker du frustration och får chans att ta tag i problemen innan de eskalerar. 

Är öppet kontorslandskap rätt för er?

Alla typer av verksamheter mår inte bra i en sådan struktur. Enligt en undersökning av Expertis visade det sig att endast 7 procent av medarbetarna tycker om att jobba i öppet kontorslandskap. Nackdelar som kollegor som avbryter, telefonsamtal och andra störande ljud gör det till en impopulär form som fel använd ökar stress. Fördelar som ökat samarbete, enklare kunskapsdelning och bättre gemenskap kanske går att skapa på andra sätt. 

Prova aktivitetsbaserat

Aktivitetsbaserade kontor som alternativ blir allt vanligare och ger möjligheten att välja plats efter aktivitet. Tysta zoner, telefonmötesrum, konferensrum med bra mötesteknik, loungemöbler där det går lätt att ta en snabb avstämning – här är möjligheterna många. Har ni ett öppet landskap idag kanske ni kan anpassa det och göra om det till mindre rum eller enheter?


Källa: SU, Expertis, Arbetsmiljöverket