Ekonomiskt oberoende och rädslan att förlora allt
PUBLICERAD 29/7/2022
Lästid ca 1 min

Ekonomiskt oberoende och rädslan att förlora allt

När han var 23 år bestämde han sig för att bli ekonomiskt oberoende, med friheten pengar ger som drivkraft. Superentreprenören Douglas Roos har drivit över 20 företag under sin karriär och gjorde sin första exit vid 38 års ålder.

Idag handlar Douglas entreprenörskap om att köpa nya bolag och expandera men rädslan att förlora allt finns alltid där. Jag vill veta hur Douglas ser på risk och världslägets påverkan på investeringar. Vi pratar om vad ”ekonomiskt oberoende” egentligen betyder, varför han vill kvotera in kvinnor i styrelser och hycklerin kring entreprenörens drivkrafter.

Citat ur avsnittet:

”Jag får ofta frågan vad är mitt bästa entreprenörstips är och då säger jag konditionsträning” - Douglas Roos

”Vägen är allt, målet är intet” - Douglas Roos

”Jag insåg i väldigt unga år att om det här ska bli någonting så är det jag som måste lösa det” - Douglas Roos

Lyssna på hemsidan

Lyssna på Spotify

Lyssna på Apple podcast

Lyssna på Acast


Om podden I huvudet på en entreprenör

Varje vecka gästas Edit Künstlicher av driftiga, innovativa och kloka entreprenörer som frikostigt delar med sig av sina känslor och erfarenheter kring sitt bolagsbygge. Podcasten ska ge dig som går i tankarna att starta eget och dig som redan har ett eller flera bolag insikter, igenkänning och ett tips eller två. För man måste vara lite galen för att bli entreprenör! Edit har gett sig sjutton på att ta reda på vad som rör sig i huvudet på en entreprenör!