Så maxar du ledigheten 2019
PUBLICERAD 2019-01-23

Så maxar du ledigheten 2019

Börjar du längta efter en lite längre ledighet? Håll ut, snart stundar bättre tider för dig som vill ta ett brejk från jobbet.

En lång och i många fall fattig januarimånad lider mot sitt slut. Dagarna har visserligen blivit något lite längre och vi rör oss mot såväl ljusare som varmare tider, men årets första månader kan ändå kännas både tröga och tunga.

Men håll ut, våren bjuder på många röda dagar och 2019 är ett riktigt bra år med många fina möjligheter att förlänga helger och ledigheter.

Påsken
Vill du ha en längre ledighet utan att göra av med semesterdagar får du vänta fram till påsk. Då kan du få tio dagars ledighet om du offrar tre, fyra semesterdagar. Ta ledigt 15-18 april så blir du ledig 13-22 april.

Valborg och första maj
Det dröjer inte länge till nästa chans till en längre ledighet. Redan i skiftet mellan april och maj finns chans till en långhelg. För dig som jobbar halvdag på valborgsmässoafton räcker det med en och en halv semesterdag för att att växla ut fem lediga dagar. 29-30 april så blir du ledig 27 april till 1 maj.

Om du dessutom tar ledigt 2 och 3 maj så blir ledigheten hela nio dagar lång. Inte dumt för den som vill komma bort från jobbet ett tag.

Kristi himmelsfärd
I slutet av maj infaller Kristi himmelsfärd. Då kommer nästa möjlighet att förlänga ledigheten. Det räcker att du tar ledigt 31 maj för att bli ledig 30 maj-2 juni.

Nationaldagen
Bara några dagar senare kommer nästa tillfälle att förlänga ledigheten. En semesterdag är allt som behöver offras för att få en långhelg på fyra dagar.
Ta ledigt 7 juni så blir du ledig 6-9 juni.

Jul och nyår
Hösten är som alltid fattig på röda dagar, men när julen nalkas dyker återigen en god möjlighet att förlänga ledigheten upp. Två futtiga semesterdagar är allt som behövs för att få nio lediga dagar i följd. Offrar du tre semesterdagar till blir din ledighet hela 17 dagar.

Ta ledigt 23, 27 och 30 december samt 2-3 januari så blir du ledig 21 december till 6 januari.

Dela på Facebook : Så maxar du ledigheten 2019
Dela på Twitter : Så maxar du ledigheten 2019
Dela på Linkedin : Så maxar du ledigheten 2019