Här hittar du framtidens HR
PUBLICERAD 2016-02-17

Här hittar du framtidens HR

Hur når man talangerna i det digitala bruset och hur utvecklar man dem? Det ger Rethink HR svar på.

Den nya digitala eran sätter press på HR och dess förhållningssätt. Hur når man talanger i en allt mer flytande värld där den nya generationen fattar snabbare beslut och är mer benägna att röra på sig? Hur når vi dem i det digitala bruset, använder deras talanger på rätt sätt, förvaltar och utvecklar dem?

Rethink HR är en ny konferens om digitalt HR där välkända bolag och experter delar med sig av sina utmaningar och erfarenheter. HRnytt har pratat med Tova Lindberg, projektledare för Rethink HR som går av stapeln den 22 mars på Rival i Stockholm.

Vad händer under Rethink HR?

- Vi sprider kunskap och delar best practice inom digital HR. Bland annat kommer Linkedin att tala om hur man minskar rekryteringskostnaderna genom digital rekrytering, Google talar om vad de kanske gör lite annorlunda när de hittar sina talanger, Blocket berättar om hur de startar sin introduktion av nyanställda redan vid signering och Björn Borg visar på hur de tillsammans med sina medarbetare bygger varumärket inifrån. På scen kommer även TV4, Lantmännen, Allbright, Svenska Spel med flera att tala och det blir en paneldebatt med ämnen relaterade till "HR is business". Som arbetsgivare är det i dag viktigare än någonsin att synas där talanger och nya stjärnor vistas.

Varför är den här konferensen viktig?

- Arbetsplatsen är inte en fysisk plats, det är något vi gör. Den digitala arbetsplatsens evolution går hand i hand med transformationen av den fysiska arbetsplatsen. I det nya arbetslivet spenderar vi allt mindre tid vid våra skrivbord vilket ställer krav på en digital arbetsplats som främjar produktivitet och skapar affärsnytta oavsett tid och rum. I detta står HR som en central knytpunkt. Konferensen lyfter de utmaningar som framtidens HR står inför. Den digitala utvecklingen sätter allt mer press på HR och dess förhållningssätt. För att hänga med i utvecklingen måste man som arbetsgivare vistas där ens talanger och nyblivna stjärnor vistas, det vill säga digitalt. Man måste veta hur man når talanger i det digitala bruset, hur man förvaltar och utvecklar dem. För oss är det viktigt att sprida kunskap och best practice för att utveckla HR och svenskt näringsliv i den riktning utvecklingen går mot.

Vem vänder sig Rethink HR till?

- Rethink HR vänder sig till yrkespersoner med anknytning till HR som vill inspireras, utbyta erfarenheter och fördjupa sina kunskaper inom digital HR.

Vad kommer deltagarna få med sig?

- Vår målsättning är att utveckla våra kunder i sina roller genom att få möjlighet att lära av varandras framgångar och misstag. Syftet är att deltagarna ska komma tillbaka till sina arbetsplatser med praktiska färdigheter och fördjupade kunskaper samt vara uppdaterade på nyheter, trender och den senaste utvecklingen.

Vad betyder kompetensutveckling för dig?

- För mig är kompetensutveckling ett måste för att stimuleras, motiveras, engageras och utvecklas. Utan kompetensutveckling står utvecklingen still. Att driva utveckling framåt är något som motiverar mig och det är just därför det är så roligt att få arbeta med att främja kunskapsdelning i svenskt näringsliv. Att starta upp Rethink HR och tillsammans med ett nätverk fullt av talanger få driva ett koncept som i sin tur blir ett värdefullt forum för våra deltagares kompetensutveckling är jätteroligt.

Vad ser du själv fram emot allra mest?

- Att lyssna till våra framgångsrika talare och att möta alla engagerade och drivna människor som tillsammans delar och brinner för de utmaningar den digitala utvecklingen ställer på framtidens HR.

Dela på Facebook : Här hittar du framtidens HR
Dela på Twitter : Här hittar du framtidens HR
Dela på Linkedin : Här hittar du framtidens HR