7 av 10 har kul på jobbet
PUBLICERAD 28/2/2018
Lästid ca 1 min

7 av 10 har kul på jobbet

De flesta har roligt på jobbet. Det visar en undersökning som United Minds har gjort.

Har du roligt på ditt jobb? Det har faktiskt de allra flesta, enligt en undersökning som analysföretaget United Minds gjort på uppdrag av NCC.

Sju av tio har roligt på jobbet varje dag, enligt undersökning som gjorts bland 4000 förvärvsarbetande och egenföretagare i Sverige, Norge och Finland.

Kollegor skapar kreativitet

Undersökningen visar också att vi nordbor är mest kreativa när vi pratar med kollegor. Hela 54 procent uppger att de allra flesta jobbrelaterade idéerna uppstår i spontana möten med medarbetare.

Att ha bra kollegor är dessutom viktigt för kreativiteten på arbetsplatsen. 65 procent av svenskarna anger att bra kollegor är den enskilt viktigaste delen av en kreativ arbetsplats.

Kommunikationen kan förbättras

Kommunikation är a och o för att kreativitet och innovation ska blomma. Trots det uppger bara 27 procent att deras arbetsplatser är utformade för att stödja kommunikation och kreativa möten, enligt undersökningen.

Sammantaget ger undersökningen en ganska positiv bild av valda delar av vår arbetsmiljö. De tillfrågade är generellt sett nöjda med sina jobb, nio av tio säger sig trivas bra eller mycket bra och sju av tio har kul på jobbet varje dag.

Källor: Kvalitetsmagasinet, NCC.