Lyckade dagar på Personal & Chef 2023
PUBLICERAD 17/10/2023
Lästid ca 3 min

Lyckade dagar på Personal & Chef 2023

Den 27-28 september gick mässan Personal & Chef av stapeln – mötesplatsen för HR, chefer och ledare som vill fördjupa sig i kunskap om hur man behåller, engagerar och attraherar talanger. Hann du inte dit i år? Ingen fara – vi guidar dig till de senaste nyheterna från några av utställarna.

Employer branding och hamburgare

På Personal & Chef fanns många på plats för att utbyta tankar, utmaningar och bolla idéer – och för att bygga relationer och träffa branschkollegor, kunder och kontakter. Bland annat introducerade Keeparo sin automatiserade lösning för rekryteringsmarknadsföring: Auto-Recruit. De höll också en föreläsning på sina favoritteman: employer branding och hamburgare.

Stort intresse för hälsa

Hälsoföretaget Thrive kom till Personal & Chef för att berätta mer om sin plattform för arbetsgivare och anställda. Det gjorde de över förväntan och det fanns ett stort intresse för tjänsterna och visningen som initierade många trevliga konversationer.

– Vi kommer utan tvekan tillbaka som utställare, var omdömet från en Thrive-medarbetare efteråt.

Coaching som ger trygghet

Coachingföretaget ICF föreläste om coachingens effekter tillsammans med RFSU´s VD Annika Jeveland. Hon berättade om att de trots en omfattande förändringsresa tack vare coaching har ökat tryggheten, självförtroendet, ledarskapskompetensen och resultaten – och att stresståligheten bland medarbetarna har gått upp med hela 10,5%.

HR-plattformar och energi

Goozo, som erbjuder forskningsbaserade HR-plattformar, deltog på Personal & Chef för andra året i rad. Förhoppningen var att kunna berätta mer om hur de kunnat hjälpa företag att behålla, engagera och attrahera nya talanger med hjälp av både fysisk och mental hälsa. De var särskilt nöjda med arrangemanget och berättade att de uppskattar sådana här typer av nätverksträffar där energin känns i hela lokalen.

På spaning in i HR-framtiden

Även Hogias talare var på plats och i montern kunde man lära sig mer om deras system och hur företag kan möta nya krav på till exempel utlägg, tidrapportering och förmåner med hjälp av dem. De berättade också mer om de utmaningar som AI skapar när tekniska verktyg tar över det administrativa och hur experter inom HR och lön alltmer kommer kunna jobba mer strategiskt.

Att öka den psykiska hälsan

Personal & Chef hade även bjudit in Always mind som talare på mässan. De var också tillgängliga över alla mässdagarna med ambitionen att hjälpa företag att öka den psykiska hälsan. De visade också att arbetet med det mänskliga mående inte behöver vara vare sig svårt eller skrämmande att implementera i vardagen, utan hur det kan bli enkelt och självklart.

Kompetensförsörjning en het fråga

Även Inhouse fanns på plats och tyckte att mässan var lyckad. Speciellt eftersom så många på plats precis som de brann för kompetensförsörjning. De berättade mer om hur de kan vara en strategisk och rådgivande partner till sina kunder och hur de verkar i olika branscher och specialområden, bland annat HR.

Vi vill tacka alla som varit en del av Personal & Chef 2023 och ser verkligen fram emot att ses igen!


”Mässan slog alla rekord i år på både utställarsidan och antal besökare. Vi kan tydligt se att det personliga mötet och nätverkandet är viktigt. Vi ser fram emot att fortsätta växa och utveckla vår mässa till en ännu mer levande och framgångsrik mötesplats. Mässan har de senaste åren gått tillsammans med Ekonomi & Företag, dessa delar nu på sig och fyller Kistamässan på egen hand. Personal och Chef går nästa gång 5-6 februari 2025.”
Malin Wiktorson, projektledare Personal & Chef


Om Personal & Chef

Personal & Chef är en mötesplats för HR, chefer och ledare som vill öka sin kompetens och fördjupa sin kunskap om hur man behåller, engagerar och attraherar talanger. Nästa Personal & Chef mässa äger rum 5-6 februari 2025.