Så kan du bli mer effektiv
Publicierad 2016-01-18

Så kan du bli mer effektiv

Mejl, appar och oreda på skrivbordet kan störa din koncentration. Här är tipsen för hur du rensar upp i röran och ökar din effektivitet.

Att vi blir störda under arbetsdagen är inget nytt, men hur ofta vi faktiskt blir det känner kanske inte alla till. I öppna kontorslandskap blir vi i genomsnitt störda var tionde minut.

Se därför till att ta bort så många distraherande faktorer som möjligt, så störst du mindre och blir därmed mer effektiv.

Fast Company har listat fem enkla tips på saker du kan eliminera för att öka din effektivitet:

1. Värdelösa sociala mediekontakter
Många av oss följer personer i sociala medier för att vara trevliga eller för att vi tror att det kan gynna oss på någon sätt. Du behöver inte följa någon avlägsen kontakt som inte ger dig något för bara för att vara snäll. Gör plats för personer och konton som ger dig något istället.

2. Egna sociala medieprofiler
Facebook, Linkedin och Twitter är riktigt bra kanaler för att promota dig själv, men de kostar också tid och energi. Satsa på att vara aktiv på en eller två sajter istället för en hel massa.

3. Gamla mejl
Sparar du gamla mejl av nostalgiska skäl? Somliga av oss har svårt att skiljas från mejl, fastän de bara tar upp plats på mejlservern. Se över din inkorg och släng gamla mejl som du redan läst. Om mejlen kan vara av värde i framtiden kan du spara dem i mappar eller dokument istället.

4. Din stökiga arbetsplats
Det organiserade kaoset är inget annat än en seglivad myt. Forskning har visat att vi har svårare att koncentrera oss på en stökig arbetsplats än på en städad dito.

5. Meddelande-appar
Vi riskerar att drunkna i alla meddelanden som sköljer över oss i Facebook Messenger, iMessage, intranät och sms. Välj bort alla meddelande-appar som inte har med jobbet att göra under arbetsdagen, så slipper du bli störd i onödan.

Dela på Facebook : Så kan du bli mer effektiv
Dela på Twitter : Så kan du bli mer effektiv
Dela på Linkedin : Så kan du bli mer effektiv