Vägen in i skönhetsbranschen
Publicierad 2015-09-28

Vägen in i skönhetsbranschen

Drömmer du om en karriär inom skönhetsbranschen? Jonas Kronlund, vd på bemaningsföretaget STHLM Retail Staff, ger dig sina bästa karriärtips.

Många lockas av en karriär inom skönhetsbranschen, men långtifrån alla vet hur och vad de ska göra för att ta sig dit. Jonas Kronlund är vd på bemanningsföretaget STHLM Retail Staff, som förser detaljhandeln med kvalificerad personal, delar med sig av sina karriärtips.

1. Utbilda dig

Utbilda dig på välrenommerade skolor som ger dig en bred kunskap inom hudvård, till exempel Makeupstudion, Elisabethskolan, Gildaskolan eller yrkeshögskolan för hudvård och spa. Titta på vilka certifieringar skolan har då det finns oseriösa aktörer.

2. Praktisera

En bra utbildning ger dig ett försprång i branschen, men den är inte allt. Du som inte haft möjlighet att utbilda dig kan ta vägen via en praktik- eller lärlingsplats in i branschen.

3. Sätt fart på karriären

Våga börja på "botten', visa framfötterna och ta för dig. Genom att jobba extrapass och ta hand om uppgifter som andra inte hinner eller vill göra kan du ta kliv som leder uppåt.

4. Våga drömma

Berätta om dina drömmar och framtidsplaner. Du som inte berättar kan inte få hjälp på vägen mot sina drömmars mål.

5. Samla goda omdömen

Tänk på att rekommendationer kan vara guld värda. Samla på dig så många rekommendationsbrev som möjligt och sträva efter att göra dig själv 'lätt att anställa'.

6. Var påläst

Läs på om produkter och håll dig uppdaterad om det senaste inom trender och lanseringar.

7. Visa engagemang

Engagemang är alltid rätt och smittar av sig. Ingen behöver kunna allt, särskilt inte den som visar passion och stort engagemang för sitt jobb.

8. Ha roligt

Försök att välja ett jobb som du trivs med och där du mår bra. Om du mår bra så märks det också på din prestation.

Dela på Facebook : Vägen in i skönhetsbranschen
Dela på Twitter : Vägen in i skönhetsbranschen
Dela på Linkedin : Vägen in i skönhetsbranschen