Tips för tidsoptimister
Publicierad 2015-06-22

Tips för tidsoptimister

Brukar du komma för sent? Här är tipsen hjälper dig komma i tid.

Är du en typisk tidsoptimist som sällan eller aldrig kommer till möten på utsatt tid? Här är tipsen minskar risken att du blir försenad igen.

Vem har inte kommit till jobbet eller till något viktigt möte lite för sent eftersom man tagit för god tid på sig eller helt enkelt inte startat i tillräckligt god tid?

För många är det här ett till och med ett ofta förekommande problem. Men bara för att man är en tidsoptimist i dag behöver man inte vara det i morgon. Här är sex strålande tips som minskar risken att komma för sent:

1. Distraktioner

För många tidsoptimister kan det räcka med att eliminera sådant som kan störa koncentrationen för att komma i tid. Fokusera på det du ska göra istället för att låta sociala medier, mejl eller annat få dig att tappa koncentrationen.

2. Måsten

Planering är grunden till struktur i vardagen, men det är väldigt lätt att skriva upp lite för mycket i kalendern. Försök därför att planera in färre saker än du räknar med att hinna med och sätt sådant som är mindre viktigt på en reservlista.

3. Luckor

Det händer att möten ställs in eller att du får mer tid över än du först räknat med. Använd dessa luckor till att göra sådant du inte hunnit med eller till att planera dagen eller veckan.

4. Marginaler

Har du haft samma jobb en längre tid så vet du sannolikt hur lång tid olika arbetsuppgifter tar. Använd den kunskapen till att hur lång tid du har på dig att göra olika saker så får du lättare tid över i kalendern.

5. Lärdomar

Gå igenom din planering en gång i veckan och utvärdera hur den faktiskt fungerat. Genom att dra lärdomar vad som krävt mer av din tid än du räknat med kan du planera in mer tid till liknande uppgifter nästa gång.

Dela på Facebook : Tips för tidsoptimister
Dela på Twitter : Tips för tidsoptimister
Dela på Linkedin : Tips för tidsoptimister