Meddelanden motverkar stress
Publicierad 2015-10-23

Meddelanden motverkar stress

Stress i vardagen kan motverkas genom att skicka glada meddelanden till hjärnan.

De flesta utsätts för stress i vardagen och många drabbas av stressrelaterade besvär orsakade av olika faktorer. Men det finns vägar bort från stress och ohälsa.

Ett sätt är EBT-metoden, (Emotional Brain Training), där man får lära sig att övervinna stress man utsätts för genom att skicka glada meddelanden till hjärnan.

Enligt Laurel Mellin som är forskare och docent inom neuropsykologi beror de flesta stressrelaterade problem på att man hamnat i en ond cirkel där hjärnan har blivit inställd på ständig stress och negativa tankar.

Knepet för att ta sig ur denna onda cirkel är att ta kontroll över stressen och ställa om hjärnan till ett positivt läge, genom att lära sig hur man bryter invanda tankemönster och skapar glada tankar.

Metoden bygger på 30 års forskning där man kunnat bevisa att de som lär sig kontrollera sina känsloreaktioner också kan minska stressen.

Är du stressad?

Det finns många sätt att ta reda på om man är stressad och i så fall hur mycket.

Tidningen Må bra har tagit fram ett enkelt verktyg för att utvärdera hur stressad man är: EBT-testa din känslostatus . Tillsammans med testet hittar du enkla tips på hur du kan hjälpa dig själv att må bättre.

Läs mer: Koppla in hjärnan på ett glädjespår


Dela på Facebook : Meddelanden motverkar stress
Dela på Twitter : Meddelanden motverkar stress
Dela på Linkedin : Meddelanden motverkar stress