Ny bok - Rör om i HR-grytan
Publicierad 2016-10-04

Ny bok - Rör om i HR-grytan

Den överlastade chefsrollen gör att intresset för att bli chef har minskat avsevärt. Samtidigt ser vi en trend mot mjuka frågor som tillit och arbetstrivsel.

Författarna Magnus Dalsvall och Kjell Lindström beskriver att nu behövs HR mer än någonsin. Det är dags att kliva ur garderoben och röra om i HR-grytan!

Dagens organisationer har fastnat i regler, rutiner och kontroll. Den överlastade chefsrollen gör att intresset för att bli chef har minskat avsevärt. Samtidigt ser vi en trend mot "mjuka" frågor som tillit och arbetstrivsel. Relationer, nätverk och kommunikation blir allt viktigare för företag och organisationer. Här har HR ett gyllene tillfälle.


I Rör om i HR-grytan har författarna samlat ett antal fristående, tankeväckande och provocerande artiklar ur olika synvinklar. Syftet är att få igång tankar om hur framtidens personalarbete kan utformas. Varje kapitel avslutas därför med ett antal frågeställningar.

Några av frågeställningarna är HRs nya relation till chefer och nyckelpersoner, Vägvalet: Human, Resource eller Management? Framtiden: HR bortom system, Lean och processer.

Författarna Magnus Dalsvall och Kjell Lindström har kallats "De trendkänsliga pionjärerna inom HR-områdets nya tankeekologi i Sverige". För sina insatser för svenskt personalarbete har Magnus fått utmärkelsen "Årets HR-visionär" 2008, och Kjell tilldelades "Magnus Söderström priset" 2013.

Marie Hallander-Larsson, Personaldirektör, beskriver innehållet i boken:
"Att förändringens vindar viner ute i organisationsvärlden är inget nytt, men hänger HR-frågorna med i tillräcklig fart? Kjell och Magnus sätter fingret på en rad viktiga infallsvinklar som behöver diskuteras för att skapa hållbara förändringar i svenskt arbetsliv. Boken ger förutom tankar också inspiration till att hänga med i fartvinden!"

Dela på Facebook : Ny bok - Rör om i HR-grytan
Dela på Twitter : Ny bok - Rör om i HR-grytan
Dela på Linkedin : Ny bok - Rör om i HR-grytan