Möjligheter i fokus med Aron Andersson
Publicierad 2017-06-26

Möjligheter i fokus med Aron Andersson

Äventyraren och föreläsaren Aron Andersson är aktuell med en ny föreläsningsturné - tillsammans med schlagerstjärnan Boris René. Här berättar han om hur de ska sprida motivation, perspektiv och glädje. Men också hur han själv håller peppen vid liv.

Namnet på turnén är förstås Möjligheter Tour och i höst besöker den 19 orter från norr till söder. Målgruppen har inget med ålder att göra, föreläsningen passar alla som vill ha nya perspektiv på tillvaron - till exempel ett fotbollslag, en arbetsplats eller en hel skola.

 

Vad ska du och Boris René göra för publiken?
- Min uppgift är att hjälpa besökarna att skapa målbilder och hitta sin inre drivkraft. Jag vill ge dem verktyg att hantera hinder i vardagen och förhoppningsvis även få nya perspektiv på tillvaron. Inte så lätt som det låter förstås, men jag får hjälp av underbara Boris som knyter ihop allt med musikaliska inslag.

Beskriv känslan att gå upp på scen!
- Det är riktigt häftigt. Både att stå där inför så många människor och att känna att jag faktiskt gör skillnad för andra - att få dela med mig av mina mentala verktyg till ett bättre liv. Det är otroligt roligt att få höra från folk som har varit på föreläsningen att de till exempel har bestämt sig för att förverkliga en gammal dröm.

Ni kommer också att göra en insamling till förmån för Barncancerfonden?
- Ja, jag har själv upplevt mardrömmen att drabbas av cancer som barn. Jag var nio år och det ledde i förlängningen till att jag hamnade i rullstol. Men jag överlevde - och upplevelserna har gjort mig till den jag är idag. Nu vill jag ge något tillbaka, det är något jag brinner för. Jag är ambassadör för Barncancerfonden sedan flera år, så det känns helt naturligt att 'ta med dem' på turnén.

Hur hittar du själv motivationen i vardagen?
- I grunden gillar jag verkligen det jag gör, därför är det ganska enkelt. Men när jag har en riktigt dålig dag är tacksamhet ett viktigt verktyg för mig. Jag skriver ner tre saker jag är tacksam för varje dag för att påminna mig själv om hur bra jag har det. Det gör det också lättare för mig att hålla motivationen uppe.

Har du något snabbtips till andra som behöver bygga pepp?
- Hitta det du älskar att göra och försök mäta din egen utveckling. Att se sig själv gå framåt är kul och väldigt peppande.

Avslutningsvis, vad har du för framtidsplaner?
- Det största på kort sikt är att jag ska sommarprata i P1 den 1 augusti. Den 29 augusti har vi turnépremiär och då ska jag föreläsa inför 11 000 niondeklassare i Globen. Att få stå på just den scenen och peppa ungdomar är en stor dröm! I höst tänkte jag även gå en utbildning för att lära mig hoppa fallskärm.

Redaktionen HRnytt
redaktionen @ hrnytt.se

 

Dela på Facebook : Möjligheter i fokus med Aron Andersson
Dela på Twitter : Möjligheter i fokus med Aron Andersson
Dela på Linkedin : Möjligheter i fokus med Aron Andersson