Bli bättre på att sätta mål
Publicierad 2015-11-18

Bli bättre på att sätta mål

Vill du bli bättre på att sätta mål? Missa då inte Stora Måldagen. HRnytt har pratat med målexperten Lennart Paulsson om årets arrangemang.

Varför började du arrangera Stora Måldagen?

- Jag går igång på mål. Jag har alltid jobbat med olika strategier för att nå mål, både privat och i jobbet. Därför vill jag gärna prata mål med andra.

Vad händer under dagen?

- Det är ett seminariepass där föreläsningar varvas med samtal på scen. Tid ges för nätverkande och eftertanke. Deltagarna får reflektera över sina egna mål och lyssna till några av landets mest inspirerande talare och framstående aktörer från idrottens värld och näringslivet.

Vilka vänder sig de olika seminarierna till?

- Chefer och beslutsfattare inom marknad och försäljning, men också egenföretagare som söker utveckling både för sig själva och sina verksamheter.

Varför ska man komma?

- Därför att man garanterat får med dig nya kunskaper och nya kontakter.

Vad ska man få med sig från dagen?

- Talarna kommer beröra nya råd och rön om hur vi tar beslut, hur vi tänker, hur vi leder våra verksamheter och oss själva för att må bra och utvecklas.

Vad ser du själv mest fram emot?

- Att få bolla tankar och reflektion på scenen med vår rådgivare och executive advisor, Ola Wallström, som är en av våra ledande coacher inom målstyrning. Det är helt nytt för i år. Dessutom ser jag fram emot att samtala med Magdalena Forsberg om varför hon bedömts som Sveriges populäraste idrottare genom tiderna. Hon har ju fått Jerringpriset inte mindre än fyra gånger, fler gånger än någon annan. Och så har vi med oss Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet, Azita Shariati, vd för Sodexo, som pratar mångfald, ledarskap och hur vi når våra mål.

Är du själv bra på att sätta mål?

- Jag skriver ner mål inför varje år inom områden som familj, jobb, hälsa och vänskap. Fem mål inom varje område. I år nådde jag 15 av mina 20 mål, vilket jag är mycket nöjd med. Jag brukar säga: 'hellre sikta högt och inte nå målen än att sikta lågt och nå målen.

Läs mer: Stora Måldagen 2016

Dela på Facebook : Bli bättre på att sätta mål
Dela på Twitter : Bli bättre på att sätta mål
Dela på Linkedin : Bli bättre på att sätta mål