Världens bästa visar vägen
Publicierad 2015-12-07

Världens bästa visar vägen

Med hjälp av målsättningar blev hon bäst i världen. Nu bjuder den förra skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg dig på sina bästa motivationstips.

Magdalena Forsberg är mest känd som skidskytt och programledare, och det med all rätt. Under sin karriär vann hon sex VM-guld, ett VM-silver och två OS-brons. När karriären avslutades hade hon stått högst upp på prispallen efter 42 världscuptävlingar och tilldelats Jerringpriset fyra gånger.

Men framgångarna hade aldrig varit möjliga om hon inte jobbat med både kort- och långsiktiga målsättningar.

- Det är jätteviktigt att sätta mål, framför allt att sätta rätt mål, säger Magdalena Forsberg.

Forsberg är en av personerna som delar med sig av sina tips och råd under Stora Måldagen, ett kunskapsseminarium där föreläsningar varvas med samtal på scen, i Stockholm den 14 januari.

- Jag kommer att prata om min resa, om varför man sätter mål och hur man kan använda små mentala knep för att motivera sig.

Den forna skidskyttedrottningen berättar att hon alltid jobbat med kort- och långsiktiga målsättningar, och att hon gör det än i dag.

- I hela mitt liv har jag skrivit att göra-listor som jag bockat av allt eftersom. Så gjorde jag när jag var aktiv också. Det var så skönt att få dra ett streck över schemat på kylskåpsdörren efter varje avverkat träningspass.

Varför tycker du att man ska jobba med målsättningar?

- Hur ska man göra om man inte har mål? Vad ska man jobba mot? För mig är det viktigt att sätta mål, men de måste vara motiverande och inspirerande. Målen ska ju hjälpa, inte stjälpa.

Magdalena Forsberg delar med sig av sina erfarenheter, tips och råd från sin fantastiska skidskyttekarriär och sitt jobb som skattekonsult på Stora Måldagen.

Läs mer om: Stora Måldagen 2016

Dela på Facebook : Världens bästa visar vägen
Dela på Twitter : Världens bästa visar vägen
Dela på Linkedin : Världens bästa visar vägen