Stort intresse för ny antistress-metod
Publicierad 2015-10-13

Stort intresse för ny antistress-metod

Bevisat positiva hälsoeffekter och färre sjukskrivningar har medfört ett stort intresse för den nya typen av livsstilsanalys.

Stressen i arbetslivet är ett stort problem. Så sent som i våras visade Försäkringskassans statistik att sjukskrivningar till följd av psykisk ohälsa ökat med 73 procent mellan 2012 och 2014 - och stress är den enskilt vanligaste orsaken.

De ökande sjuktalen och Arbetsmiljöverkets skärpta riktlinjer för hur arbetsgivare ska hantera ohälsa på arbetsplatsen har skapat en allt större efterfrågan på stressförebyggande åtgärder och program som fungerar.

HRnytt har tidigare skrivit om en ny typ av livsstilsanalys som visat sig kunna öka stresskontrollen och förbättra återhämtningsförmågan på ett närmast häpnadsväckande sätt.

Finsk teknologi som fungerar

Finska Firstbeat, som utvecklat livsstilsanalysen, har genom att kombinera ny sofistikerad teknologi och professionell rådgivning kunnat minska sjuktalen radikalt i ett stort antal företag och organisationer.

I mätningar som genomförts på 150 000 anställda på företag runt om i Europa har 83 procent av deltagarna lyckats förbättra sin stresskontroll, sömnkvalitet eller sina motionsvanor med hjälp av livsstilsanalysen.

Stort intresse

Sedan i somras har Firstbeat börjat erbjuda sin analysteknologi till svenska företag och organisationer - och intresset har varit enormt.

Det visar inte minst det stora antal företag som deltog i det webinar om livsstilsanalysen som arrangerades i slutet av september. Av de 50-tal företag som medverkade i online-eventet har merparten valt att utvidga sitt intresse för teknologin.

En ny chans

De företag som intresserat sig för Firstbeats livsstilsanalys, men som inte hade möjlighet delta i webinaret i september, har ändå chansen att få bättre inblick i hur teknologin fungerar.

Den 6 november håller Firstbeat ett nytt webinar om sin livsstilsanalys där den som vill har möjlighet att delta. Mer information om webinaret hittar du här: Information och anmälan .

Läs mer:
Ny metod minskar stress
Företagshälsan utmanas

Dela på Facebook : Stort intresse för ny antistress-metod
Dela på Twitter : Stort intresse för ny antistress-metod
Dela på Linkedin : Stort intresse för ny antistress-metod