Här är apparna som håller dig frisk
Publicierad 2015-04-19

Här är apparna som håller dig frisk

Det har aldrig varit enklare att leva hälsosamt. Smarta appar och nya innovationer har blivit ett viktigt verktyg för folkhälsan.

Det har aldrig varit enklare att leva hälsosamt. Här är apparna som blivit ett viktigt verktyg för folkhälsan.

Mobiltelefonen har blivit ett viktigt vapen för att förhindra hälsoproblem. Med mängder av genomtänkta appar och banbrytande innovationer är det i dag enkelt att hålla koll på allt från blodsocker och blodtryck till hjärtrytm och fysisk aktivitet.

Och mycket pekar på att våra smarta telefoner kommer att bli ännu viktigare i vår ambition att leva mer hälsosamt.

Appar förlänger livet

Användningen av smarta appar ökar medvetenheten och gör det enklare att leva mer hälsosamt och längre.

En undersökning som Ericsson Consumer Lab genomfört visar att en stor andel av mobiltelefonägare tror att användningen av hälsoappar förlänger våra liv med ett par år.

Några egentliga evidens för att vi faktiskt lever längre tack vare smarta appar finns inte. Däremot är det väldigt tydligt att den mobila hälsotrenden ökar vår hälsomedvetenhet och hjälper oss att hålla koll på hur vi mår.

Här är fyra smarta verktyg som hjälper dig att hålla koll på din hälsa:

1. Skalet blir en hjärtesak
I oceanen av digitala hälsohjälpmedel sticker hjärtmonitorn AliveCor ut. AliveCor är ett innovativt mobilskal som kan läsa av hjärtats aktivitet Genom att placera fingrarna på skalets sensorer kan du läsa av ditt EKG.

2. Bluetooth kollar trycket
Lika enkelt som att ta reda på hur hjärtat mår kan du se vilket blodtryck du har. Withings har tagit fram ett band som träs över armen för att mäta blodtryck och puls. Värdena överförs därefter med bluetooth till en app i din mobil.

3. Mobilmätning för diabetiker
För alla med diabetes finns nu en glukosmätare som kopplas in i mobiltelefonens hörlursuttag, 2in1. Smart. En mätsticka med blodprov placeras i mätaren som lagrar värdena i en app. Värdena kan därefter e-postas till läkaren.

4. Skärpt hälsokontroll
Belty, är ett smart bälte som registrerar rörelsemönster och skickar information till en app i mobilen. Appen kommer med förslag på hur du som bärare kan bli mer aktiv.

Dela på Facebook : Här är apparna som håller dig frisk
Dela på Twitter : Här är apparna som håller dig frisk
Dela på Linkedin : Här är apparna som håller dig frisk