Därför jobbar vi när vi är sjuka
Publicierad 2018-10-06

Därför jobbar vi när vi är sjuka

Varför går vi till jobbet när vi är sjuka och egentligen borde stanna hemma? Här är svaren.

Har du kollegor som hostat och snörvlat de senaste veckorna? Du är inte ensam. Sjuknärvaro, det vill säga när anställda går till jobbet fastän de är sjuka, är väldigt vanligt.

I en ny omfattande undersökning har forskare från University of East Anglia i England gått igenom och analyserat data från 61 tidigare studier för att hitta förklaringarna till varför människor går till jobbet när de är sjuka.

Undersökningen visar att höga krav och rädslan att mista jobbet är två av de allra vanligaste orsakerna till sjuknärvaro. Andra vanliga anledningar är underbemanning, tidspress - och att anställda inte vågar vara hemma.

Studien visar att anställda som har en bra arbetsmiljö, stödjande kollegor och en god relation med chefen känner att de kan ta en sjukdag om det behövs.

Att människor går till jobbet när de är krassliga beror dock inte bara på pressade arbetsvillkor. Enligt studien trivs somliga så bra på sina jobb att de inte klarar av att hålla sig därifrån. De är helt enkelt så lojala att de går till jobbet även fast de är sjuka.

Dela på Facebook : Därför jobbar vi när vi är sjuka
Dela på Twitter : Därför jobbar vi när vi är sjuka
Dela på Linkedin : Därför jobbar vi när vi är sjuka