Så viktigt är boendet för prestationen
Publicierad 2018-06-10

Så viktigt är boendet för prestationen

Ett bra boende är en grundläggande förutsättning för att livet - och jobbet - ska fungera. - Ett bra och tryggt boende är väldigt viktigt för att trivas och kunna göra ett bra jobb, säger Helene Johansson på Företagsbostäder.

Ett bra boende är en grundläggande förutsättning för att livet ska fungera - inte minst när man jobbar på annan ort. Oavsett om det gäller enstaka övernattningar eller ett tillfälligt uppdrag i en annan stad en längre period är boendesituationen väldigt viktig för att trivas och må bra.

- Vi ser ju hur viktigt det är för en anställd eller konsult att boendet är bra och problemfritt för att de ska kunna göra ett bra jobb, säger Helene Johansson som är marketing manager på Företagsbostäder.

Företagsbostäder har specialiserat sig på att erbjuda bra, hemtrevliga och trygga möblerade lägenheter till företag. Efter över 25 år i branschen är man inte bara den marknadsledande aktören i sitt gebit utan också ett smidigt och prisvärt fullservicealternativ till hotellen.


Helene Johansson
Helene Johansson

Med över 1800 lägenheter i sex städer (Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Helsingborg och Linköping), kan Företagsbostäder tillgodose sina kunders varierande behov på ett väldigt bra sätt.

- Vi pratar med våra kunder och tar reda på den information vi behöver för att kunna tillgodose de önskemål och behov som finns. Vi har under årens lopp också samlat på oss mycket erfarenhet och kunskap som gör att vi kan erbjuda boenden som motsvarar kundernas förväntan. Med gäster från många olika kulturer är att det en viktig utmaning att matcha rätt gäst till rätt lägenhet.

Förstår företaget hur stor roll boendet spelar för anställda?
- Det tycker jag definitivt att de gör. Jag upplever att företagen lägger stor vikt vid boendet. För de som anlitar oss är det viktigt att boendet fungerar och att deras anställda mår bra. Dessutom kan möjligheten att erbjuda en bra bostad vara skillnad mellan att lyckas med en rekrytering eller misslyckas.

Vilka är dina bästa tips till företag som ska hyra bostad till anställda?
- Att inte lägga tid och kraft på att försöka ordna boende själva utan att ta hjälp av oss. Det sparar både tid och pengar. Vi erbjuder en enkel och smidig tjänst och tar dessutom över allt som har med bostaden att göra så företagen kan lägga fokus på det de gör bäst.

Fakta om affärsresor och boende

Förra året genomfördes nästan 30 miljoner affärsresor i Sverige. Enligt en ny undersökning som Tillväxtverket har genomför har antalet affärsresor ökat från 20 miljoner resor bara sedan 2010.

Hur bor svenska affärsresenärer?
Hotell är fortfarande det vanligaste valet bland företagsresenärer, men under de senaste åren har allt fler börjat välja andra alternativ.

De boendealternativ som ökat allra mest är campingar, stugor, airbnb och företagsbostäder.

Vad är viktigast i val av boende?
En rad olika faktorer har betydelse för valet av boende i samband med affärsresor. Var boendet är beläget spelar allra störst roll, det visar en undersökning som Visma har gjort.

Tre av fyra affärsresenärer anser att läget är avgörande för valet av boende medan det för 61 procent av affärsresenärerna är priset som är avgörande.

Andra viktiga parametrar i val av boende är service och städning. Var fjärde affärsresenär tycker att servicen är a och o medan 16 procent anser att städningen är en avgörande faktor.

Dela på Facebook : Så viktigt är boendet för prestationen
Dela på Twitter : Så viktigt är boendet för prestationen
Dela på Linkedin : Så viktigt är boendet för prestationen