1 av 3 är slutkörd efter jobbet
Publicierad 2018-03-12

1 av 3 är slutkörd efter jobbet

Allt fler drabbas av stressrelaterade sjukdomar och tvingas sjukskriva sig. En färsk undersökning visar att var tredje person är utmattad vid arbetsdagens slut.

Den psykiska ohälsan i arbetslivet har ökat i flera år. Bara mellan 2015 och 2016 ökade antalet stressrelaterade sjukskrivningar med 73 procent.

Den absolut vanligaste orsaken till de stora sjuktalen är akut stressreaktioner där antalet fall ökat från 15 000 till 26 000 per år.

Och det tycks vara väldigt svårt att hejda den negativa utvecklingen.

En ny undersökning som &frankly har gjort visar att var tredje person är helt slutkörd när det är dags att gå hem från jobbet. Den stora boven till att så många människor saknar ork att göra annat efter jobbet är otydligt ledarskap, enligt undersökningen.

- Otydligt ledarskap är en farsot som i förlängningen orsakar alldeles för många människor stress. De vet helt enkelt inte vet som förväntas av dem och upplever därmed att de inte har någon kontroll på sin egen situation', säger Caroline Fjellner, vd på &frankly

Om undersökningen

4500 medarbetare från mindre och medelstora företag deltog i undersökningen, som genomfördes under 2017. Deltagarna fick svara på frågan: Har du ork kvar att göra andra saker efter arbetsdagens slut?

Källa: Chef.

Dela på Facebook : 1 av 3 är slutkörd efter jobbet
Dela på Twitter : 1 av 3 är slutkörd efter jobbet
Dela på Linkedin : 1 av 3 är slutkörd efter jobbet