Blev uttråkad på jobbet och stämde sin arbetsgivare
Publicierad 2016-09-06

Blev uttråkad på jobbet och stämde sin arbetsgivare

En 44-årig man har stämt sin före detta arbetsgivare på 3,3 miljoner kronor för att företaget, enligt mannen, medvetet gett honom meningslösa uppgifter.

En 44-årig man från Paris har stämt sin före detta arbetsgivare på 3,3 miljoner kronor för att företaget, enligt mannen, medvetet gett honom meningslösa uppgifter som gjorde att han blev så uttråkad att han var tvungen att sjukskriva sig.

Att människor blir sjukskrivna på grund av utbrändhet är välkänt. Men nu har Frédéric Desnard, 44, stämt sin före detta arbetsgivare av motsatt anledning. Enligt The Telegraph hävdar Desnard att hans förra arbetsgivare, ett parfymföretag, medvetet dragit ned på hans arbetsuppgifter och gett honom meningslösa sysslor istället.

Fransmannen arbetade för företaget i fyra år och säger att de tråkiga arbetsuppgifterna lett till att han har ådragit sig flera hälsoproblem som hosta, epilepsi, sömnproblem och depression.
- Jag fick en svår depression. Jag skämdes för att jag fick betalt men inte gjorde någonting. Men det värsta var att behöva utstå lidandet det hela medförde, säger Frédéric Desnard till AFP.

44-åringen blev slutligen sparkad från företaget efter sju månaders sjukskrivning och söker nu alltså 360 000 euro, vilket motsvarar ungefär 3,3 miljoner svenska kronor, i kompensation från sin förra arbetsgivare. Men enligt företagets advokat, Jean-Philippe Bénissan, nämnde aldrig Desnard något för arbetsledningen om att han inte hade något att göra eller var missnöjd med sina arbetsuppgifter.

Det här är inte det första exemplet där uteblivna arbetsuppgifter lett till juridiska tvister i Frankrike. Förra året framkom det att SNCF, en järnvägsoperatör, betalat en medarbetare närmare 60 000 kronor i månaden i 12 år —trots att personen inte jobbat en enda dag under den perioden. Mannen krävde sedan nästan 6 miljoner kronor i kompensation för att han ska ha blivit snuvad på karriärmöjligheter inom företaget.

Dela på Facebook : Blev uttråkad på jobbet och stämde sin arbetsgivare
Dela på Twitter : Blev uttråkad på jobbet och stämde sin arbetsgivare
Dela på Linkedin : Blev uttråkad på jobbet och stämde sin arbetsgivare