Årets stora jobbtrender
Publicierad 2016-01-06

Årets stora jobbtrender

Ett nytt år innebär nya möjligheter och trender. Sajten fastcompany.com har listat några jobbtendenser som vi kommer att få se mycket mer av under 2016.

1. Vi distanserar oss mer

Det har blivit allt mer accepterat att arbeta mobilt och på distans under de senaste åren. 2016 är året då det verkliga paradigmskiftet kommer att ske, året då vi kommer att gå från möjligheten att jobba mobilt till att göra det till en grundsten i verksamheten.

2. Powerpoint på väg bort

Redan i förra våren pratade internetgurun Mary Meeker om att video skulle bli riktigt hett det närmsta året. Hon hade rätt. Livestreamingtjänster som Periscope och Meerkat fick stora genomslag, precis som Snapchat. 2016 spås videoformatet även att hitta in i konferensrummen och börja ersätta Powerpoint-dokumenten.

3. Inspirerande ledarskap

Chefer som styr med verksamheter med hårda nypor är helt ute. I år blir chefernas främsta roll att inspirera och göra det möjligt för de anställda att göra ett bra jobb. Dessutom blir mätbara mål mindre viktiga.

4. Fler konsulter

Arbetslandskapet förändras i rask takt och vi går mot en utveckligen där allt färre är fast anställda. Redan under året kommer väldigt många att lämna sina anställningar för att istället börja arbeta på konsultbasis.

Dela på Facebook : Årets stora jobbtrender
Dela på Twitter : Årets stora jobbtrender
Dela på Linkedin : Årets stora jobbtrender