Kolla arbetsmiljön med mobilen
Publicierad 2015-11-11

Kolla arbetsmiljön med mobilen

Sju av tio svenskar vill byta jobb. Trots det gör bara en av tio slag i saken. - Företag behöver jobba smartare med sina medarbetare om man ska klara den hårdnande konkurrensen
, säger Hans Engberg, vd på Emperator.

Att bära med sig en bunt med checklistor är förlegat. Nu kan bemanningsföretag undersöka arbetsmiljön hos sin uthyrda personal med hjälp av en app.

Appen, som utvecklats med Prevents befintliga checklista som grund, gör det lättare att riskbedöma arbetsmiljön på tillfälliga arbetsplatser före, under och efter uppdraget.

Fördelarna med mobilappen är bland andra att det går att checka av punkter om arbetsmiljön och lagra checklistor för olika arbetsplatser i mobilen. På så sätt kan bemanningsföretag och inhyrande företag snabbt säkerställa att miljön är så bra som den ska vara.

- Appen sammanställer också en uppföljningslista med kommentarer som kan användas som underlag för en handlingsplan. Den kan man mejla till sig själv eller till andra berörda, säger Lisa Rönnbäck till Prevent.

Appen som finns tillgänglig i både Apple Store och Google Play tilldelades härom kvällen användbarhetspriset i den prestigefyllda kommunikationstävlingen Svenska Publishing-priset.

Dela på Facebook : Kolla arbetsmiljön med mobilen
Dela på Twitter : Kolla arbetsmiljön med mobilen
Dela på Linkedin : Kolla arbetsmiljön med mobilen