Lär dig älska jobbet du hatar
Publicierad 2015-09-15

Lär dig älska jobbet du hatar

Vantrivs du på jobbet? Har du tankar på att söka något nytt? Vänta lite innan du gör slag i saken. Forskning visar att du kan lära dig älska jobbet du hatar.

Det går att lära sig älska ett jobb man hatar. Det hävdar forskare från universitetet i Michigan som i studier kunnat bevisa att det går att utveckla en passion för ett arbete som man ogillar. Nyckeln är tålamod.

I studierna har forskarna använt sig av två olika teorier; 'fit' , vilket innebär att jobbet passar personer som hand i handske och 'develop' , där personer gradvis utvecklar tycke för arbetet.

Forskarna upptäckte i sina studier att personerna visade i princip lika stor passion för sina jobb i slutänden, oavsett om de från början tillhörde gruppen 'fit' eller 'develop' , skriver ScienceAlert.

Resultaten visade således att det är möjligt att lära sig tycka om ett jobb som man ogillar. Vägen dit kan dock se olika ut.

Personer som tillhörde gruppen 'fit' tenderade att söka sig till jobb som passade dem redan från början, medan personer i gruppen 'develop' var beredda att försaka känslan av nöje i hopp och vetskap om att de skulle växa in i sina arbetsroller över tid.

Forskarnas tips till personer som avskyr sina jobb är att fokusera på den större bilden, långsiktiga mål och varför man tog jobbet från första början.

Källor: ScienceAlert, Veckans Affärer.

Dela på Facebook : Lär dig älska jobbet du hatar
Dela på Twitter : Lär dig älska jobbet du hatar
Dela på Linkedin : Lär dig älska jobbet du hatar