Många företag kämpar med att anpassa sin kompetensutveckling till dagens moderna arbetssätt, men har de lyckats? Det snabba svaret är nej. Och den gamla approachen kring lärande och utbildning fungerar inte längre.
Företag slösar både tid och resurser och det är sällan kompetensutvecklingen motsvarar behovet hos vare sig medarbetare eller ledning – vilket i slutändan gör att de önskade resultaten inte uppnås.
Bara 36% av medarbetarna är engagerade
Ett stort problem är att bara 36 procent av alla medarbetare anses vara engagerade i sina arbetsplatser. Organisationer som jobbar aktivt för att utveckla och utbilda sin personal på rätt sätt är de enda som kommer öka engagemanget och klara sig i framtiden.
Tittar vi på siffrorna ser det dyster ut. Endast 54 procent av organisationerna anger ”att skaffa och utveckla kompetenta medarbetare” som en prioritet.
Samtidigt som hela 94 procent av alla anställda rankar ”möjlighet att lära sig och utvecklas” som en av de främsta orsakerna till att välja ett jobb.
Så mycket som 68 procent har till och med bytt jobb på grund av brist på kunskap och tillgång till kompetensutveckling – vilket betyder att om lärande inte prioriteras riskerar organisationer och företag inte bara att stå still, utan också att förlora kompetens.
Webinar–”How to change corporate learning”
Datum och tid: 25 oktober kl 10.00
Utbildning uppfattas ofta som tråkiga
Organisationen saknar idag resurser och tid till att producera kvalitativa utbildningar och bemöta kraven på onboarding, upskilling och reskilling.
Kompetensutveckling är tidskrävande och när medarbetare inte ges tid för lärande riskerar det att göra situationen värre. Dessutom uppfattas utbildningarnas innehåll ofta som ”tråkigt” och irrelevant, vilket resulterar i dåligt engagemang och låg kunskapsspridning.
Kunskap & lärande är vägen till framgång
Hur ska vi då klara de kompetensutmaningar som många företag står inför? Så här kan du anpassa lärandet och göra det mer lockande för medarbetarna:
- Förstå medarbetarna och hitta kompetensutveckling som passar alla.
- Gör lärande till en del av arbetsdagen.
- Kombinera olika utbildningstekniker för att få kunskapen att fastna. Tiden dåutbildning måste hållas i ett klassrum är över – lärande behöver vara lättillgängligt, brytas ner i mindre delar, vara tydligt och sträcka sig över en längre tid. Och det måste ske genom aktiv kommunikation.
- Om vi vill att lärande ska prioriteras i verksamheten måste vi bevisa vilken effekt det har på hela företaget.
Så hur exakt gör man?
I Learningbankswebinar ”How to change corporate learning” den 25 oktober kan du lära dig hur företag som McDonalds lyckats med sin personalutbildning och kompetensutveckling. Vi kommer prata kring hur du aktivt kan tänka om och skapa utbildningar som lägger grunden för en stark lärandekultur. På så sätt kan du öka medarbetarnas engagemang och få ett tydligt resultat. Låt dig inspireras och få ett nytt perspektiv kring kompetensutveckling och lärande– på vägen mot framgång.