Nya sättet att söka jobb

Strunta i det traditionella CV:et nästa gång du söker jobb. Med de nya sättet att söka arbete ökar chanserna att sticka ut i mängden.

Nya sättet att söka jobb. 
Strunta i det traditionella CV:et nästa gång du söker jobb. Med de nya sättet att söka arbete ökar chanserna att sticka ut i mängden..

Nya sättet att söka jobb

Att ha ett CV som sticker ut från mängden blir allt mer viktigt för att synas bland tusentals arbetssökande. Att granska traditionella CV tar väldigt lång tid för arbetsgivaren. Många intressanta kandidater kanske inte har ett utstickande CV och försvinner i mängden.
    
Många företag har börjat att använda sig av videoansökningar eftersom de anser att det är svårt att bedöma en person och dennes personlighet efter ett papper. En video på två minuter säger väldigt mycket mer om hur personen är.
    
Om arbetsgivaren tycker att kandidaten är intressant så tittar den i CV:et för att se att den sökande har de kvalifikationer som krävs. De företag som använder sig av videoansökningar är väldigt nöjda med det och säger att rekryteringsprocessen tar kortare tid och blir mer effektiva.
    
Läs mer här:
Företag skrotar CV (HRbloggen)
    

Publicerad

2015-09-12

Uppdaterad

2015-09-16

Personal

Socialt